We zitten midden in een verbouwing en verhuizing. We moeten 1 november de sleutel van ons huidige huis bij de notaris inleveren en weten nu al dat ons nieuwe huis nog lang niet klaar is.

We knappen een deel op zodat we lekker kunnen slapen en een soort alternatieve woon/ werkkamer hebben. De rest is een hele klus en we moeten lastige keuzes maken. Gaan we muren doorbreken? Halen we er betonnen vloeren uit? Moet er een extra raam in? En waar besteden we ons budget aan want geld kan maar één keer uitgegeven worden.

Het valt me mee hoe rustig ik blijf. Dat ik niet in de paniek schiet van wat er nog gedaan moet worden en dat ik ga wonen in een half huis. Waar ik wel stress van krijg is het inpakken van ons oude huis. Net schoot ik weer wakker en stroomde de onrust door mijn lijf. Ik vind dat ik dingen in moet pakken maar ik weet niet waar ik moet beginnen. We hebben nog zoveel nodig. En hoe zorg ik er voor dat alles ooit weer terug te vinden is en wat kan weg? Waar laat ik de ingepakte dozen? En hoe houd ik ons huidige huis nog leefbaar?

Op 29 oktober komt de verhuizer en dan moeten de dozen vol zijn en kasten leeg. Een heldere deadline. De weg er na toe is minder duidelijk en dat is wat mij onrust geeft. Ik heb nog geen plan hoe ik daar kom.

 

Hoe zit dat me jou? Wat voor een situaties leveren jou stress op? Is het ook als je geen overzicht hebt? Of als je niet weet wanneer iets goed genoeg is? Of als er van alles tegelijk komt? Of een ander ding?

 

Wat helpt is om orde in de chaos te scheppen. Door uit je hoofd te halen wat er allemaal speelt kun je het herordenen. Een soort Marie Kondo met je hoofd. Dat wat je niet nodig hebt (of moet doen) gooi je weg en dat wat je wel nodig hebt (of moet doen) leg je op een goede plek zodat je weet waar het is. Er ontstaat overzicht en focus. De stress kan dan afnemen.

Nu ik dit op schrijf realiseer ik me dat ik dit zelf nog niet heb gedaan. Het deel in mijn hoofd dat met inpakken te maken heeft is nog één groot rommelhok. Ik heb geen inpakplan en weet niet wat ik moet doen en wanneer ik het ga doen. Zo goed als ik klusdagen in mijn agenda heb geblokt, zo slecht heb ik stil gestaan bij de inpakdagen. Daar ga ik vandaag dus maar eens mee aan de slag.

Ik wens je een mooie dag toe en mocht je een keer over jouw onrust willen praten? We kunnen elkaar een half uurtje online ontmoeten, dan denk ik met je mee.

Groeten Daphne

 

 

Ps: tijdens de verbouwing en de verhuizing is mijn praktijk gewoon op. Ik heb dagen geblokt waarop ik werk en waarop ik klus. Je bent dus welkom. En mocht er vanaf 1 november geen praktijkruimte in mijn nieuwe huis zijn, dan wijk ik uit naar een alternatieve locatie.