Meer eigen regie

Uitleg technieken

Zelf toe te passen
w
Offline en online
Z
Direct resultaat
Geen therapeut afhankelijkheid

Het klinkt raar wat jij doet!

De meeste mensen die horen welke technieken ik gebruik vinden ze in eerste instantie raar. En ik snap dat wel. Want wat ik doe is niet echt standaard en is niet bekent bij veel mensen. Daarom heb ik deze pagina in het leven geroepen.

Je vind hier informatie over de technieken die ik gebruik; EFT (emotional freedom techniques), MatriX methode en IEMT.

Waar mogelijk laat ik via een video zien hoe het werkt en kun je het meteen ervaren!

Mocht je vragen hebben, stuur me dan een berichtje:

Wat is EFT?

Bij EFT (Emotional Freedom Techniques) klop je zelf met je vingers op een aantal vaste punten op je bovenlichaam en zegt hardop wat je voelt of denkt. Je stresscentrum wordt meteen tot rust gebracht waardoor je de lading bij die herinnering, gevoel of lichamelijke uiting los kunt laten. 

Het gave van EFT is dat jij zelf de techniek leert en het dus ook zonder mij thuis kunt inzetten! 

We kunnen EFT online toepassen en aanleren. Je hoeft dus niet naar mijn praktijk in Winssen te komen.

Deze techniek is evidence based en de onderzoeken bij verschillende universiteiten (wereldwijd) om de effectiviteit wetenschappelijk aan te tonen zitten in de afrondende fase.

Wat is de MatriX?

Met de MatriX methode leg je kort de focus op een vervelende herinnering waardoor je hem kunt loslaten. Ik stel je een aantal vragen en geef je instructies hoe je dat doet. Daarna roept de herinnering geen angst, paniek of stress meer op.

Het fijne is dat je niet over de situatie hoeft te praten omdat je alleen in jouw eigen hoofd aan het werk gaat.  Je hoeft je grootste angsten of geheimen dus niet te vertellen.

De MatriX methode kan online ingezet worden. En je kunt hem ook zonder mij bij jezelf doen.

Het eerste wetenschappelijke onderzoek is klaar en wordt binnenkort gepubliceerd. Daarna wordt er een vervolg wetenschappelijk onderzoek gestart.

Wat is IEMT?

Door oogbewegingen toe te passen verwerk je gebeurtenissen.

Je hoeft alleen maar aan de herinnering te denken die je een bepaalde gevoel geeft en met je ogen het bolletje van mijn stokje te volgen. Je brein gaat terug naar dat ene moment en neutraliseert alle emoties, gedachten en beelden bij die situatie.

Iemt gaat super snel. Om het proces goed te volgen moet je voor deze techniek bij mij in de praktijk aanwezig zijn.

Wetenschappelijk is aangetoond dat oogbewegingen effectief is bij het creëern van veranderingen, net zoals bij EMDR maakt IEMT hier gebruik van. 
Op dit moment zijn er onderzoeken gestart naar het effect van IEMT op de hersenen.

Na 5 afspraken met deze technieken:

N

Heb je oude shit verwerkt en losgelaten.

N

Snap je waarom je zo heftig reageerde op die ene situatie.

N

Weet je hoe je zelf spanningen en angst kunt verminderen.

N

Heb jij grip op je emoties en gedachten.

N

Voel je meer controle over jezelf en je leven.

Dit vonden zij er van!

Een aantal reacties van cliënten die met deze technieken gewerkt hebben.

EFT voelde in het begin een beetje ongemakkelijk, maar het maakt echt rustiger. In het begin vroeg ik mij bij de MatriX af wat ik aan het doen was, maar keer op keer had dat zo veel effect. Zonder alles tot in detail op tafel te hoeven leggen. Dat is zo fijn.

Francisca

Heel handig en mooi dat dat zo kan. Ik pas het zo nu en dan nog steeds toe in spannende situaties. Het is fijn, omdat je op dat moment gewoon kan uitspreken wat je voelt, zonder het weg te stoppen. Je merkt dat het daarna ook niet meer zo een ‘big deal’ is.

Sanne

Ik vind de technieken zo simpel en zo effectief!
Ze zijn laagdrempelig en snel in veel situaties in te zetten.

Geert

EFT past wat minder bij mij, omdat ik het lastig vind om toe te passen in moeilijke situaties. Matrix werkte prima. Ik heb daarmee rot situaties met mijn baas kunnen loslaten. Dat lukte ook met IEMT. Dat was raar om te doen maar het werkte wel erg goed.

Mariska

In het begin moest ik erg wennen aan EFT. Merk dat ik hem mezelf ook minder eigen heb gemaakf als de MatriX. Desondanks heeft het me geholpen om dingen hardop uit te spreken, en het te herhalen met de toevoeging dat ik goed bent zoals ik ben.

Inge

Na de IEMT sessie van gisteren heb ik vandaag al minstens 5 belangrijke dingen voor mijn werk opgepakt die ik al langere tijd voor me uit had geschoven. En het gaat me allemaal vrij makkelijk en soepel af. Bedankt!

Wil

Zo ziet EFT eruit

Wat is de MatriX methode?

Dit is IEMT

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝘁𝗿𝗮𝘂𝗺𝗮?

Iedereen maakt situaties mee die veel indruk maken en waarbij je gevoelens van (doods)angst, boosheid, verdriet en eenzaamheid voelde. De wereld leek even stil te staan en je voelde je kwetsbaar.

Dit gevoel verdwijnt meestal na een paar weken maar als het blijft doorwerken of als de situatie steeds herbeleefd wordt dan kan het een trauma worden. Je brein lukt het dan niet om de situatie een goed plekje te geven, het blijft het maar als “in het hier en nu” ervaren.

De meest mensen denken bij het woord trauma vaak aan grote schokkende situaties zoals een brand, ongeluk, een overlijden of geweld. Dit worden trauma’s met een grote T genoemd.

Alleen zijn er ook “kleine” trauma’s en die maken net zoveel indruk. Dit zijn vaak situaties waar je achteraf allerlei relativerende opmerkingen bij kan bedenken. Bijvoorbeeld “hij bedoelde het niet zo”, “ik heb het verkeerd begrepen” of “ik had weg kunnen lopen”

Als je meerdere keren vergelijkbare situaties zoals hierboven meemaakt en deze niet goed kunt verwerken dan kunnen er klachten ontstaan. Je brein is erg alert op dreigend gevaar, oftewel hij wil voorkomen dat hij nog zoiets meemaakt.

Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn van angst, zeer veel stress, nachtmerries, piekeren, hoofdpijnen, herbelevingen of oncontroleerbare emoties.
Ze kunnen non stop aanwezig zijn maar het kan ook zijn dat geactiveerd worden door een trigger in het hier en nu. Die situatie laat iemand zich weer voelen zoals hij zich in eerdere nare situaties heeft gevoeld.

Bij een trauma is het belangrijk om hulp te zoeken. Dit gaat je helpen om de situatie die zoveel impact maakte de juiste plek in je brein te geven. Je brein kunnen dan zien dat er geen direct gevaar is en het met de wijsheid van nu anders interpreteren.

Één van technieken die ik hierbij gebruik is EFT (emotional freedom techniques). Door te kloppen op vaste punten van je lichaam breng je je brein tot rust zodat het een nieuwe neurologische verbinding kan maken (de situatie een ander plekje kan geven) en kan her-evalueren.

Met de MatriX methode gebeurd dat ook, alleen doe je dit door in gedachten op de herinnering te focussen en alle triggers te neutraliseren zodat je brein niet meer seintjes krijgt dat er dreigend gevaar is.

Met IEMT (intergral eye movement therapy) gebruik ik oogbewegingen om de herinnering te verwerken. De neurologische verbinding die het seintje “gevaar” geeft wordt opgeheven en er wordt een nieuwe gemaakt. Hier gaan we terug naar de allereerste keer dat je het gevoel hebt gehad. En dat hoeft niet eens een bewuste herinnering te zijn.

Mocht je na een impactvolle situatie steeds flinke klachten ervaren, zoek dan hulp. Hoe eerder je met hulp je brein een reset op die situatie hebt kunnen geven, hoe sneller je klachtenvrij hebt. Want op die manier kunnen nieuwe situaties zich niet vastklikken aan die eerdere ervaring en zal je in de toekomst ook geen last meer hebben van die ene situatie.

Hoe werkt een traject?