Dit ben ik

Over Daphne
& Buro BOEG

Ewijk
w
Offline en online
20+ jaar ervaring
Directief en toch lief

Hoe het ooit begon.

Het is weer zover. Huilend zit ik op een zondagmiddag achter mijn werklaptop. Ik moet een eindexamenopdracht nakijken en nog wat werkmailtjes afhandelen. Daarna is er een verjaardagsfeestje van mijn nichtje en tussendoor wil ik ook het huis stofzuigen want dat heb ik al een week uitgesteld.

Ik heb hier allemaal zo geen zin in! Ik wil het liefst even niks, gewoon lui op de bank. Dekentje om mijn benen, tv aan en dom series kijken. Niet dat me dat zou lukken want als ik op de bank zit dan voel ik me altijd schuldig over wat ik allemaal eigenlijk zou moeten doen. Ik heb het gevoel dat ik het nooit helemaal goed doe en ik mensen teleur ga stellen.

De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik me verbijt. “Deze paar dingen moet je vandaag echt nog doen. Niet zeuren, je kunt het niet maken om het niet te doen. Dus Daphne, lach op je gezicht, even diep zuchten en doorgaan! Vanavond kan je op de bank gaan zitten!”

Ik weet nog goed dat ik zo baalde van dat gevoel, dit was ik niet. Ergens was ik die vrolijke, positieve en energieke Daphne kwijtgeraakt. Die vrouw die door het leven knalde en waar nooit iets teveel voor was. Ik leek wel een labiel vogeltje wat bijna van haar tak afviel.
Afschuwelijk! Waar was het mis gegaan? En hoe moest ik het stoppen?
Ik bedacht me dat als ik een expert werd in het omgaan met stress dat ik dan wel de antwoorden zou krijgen hoe ik mijn leven anders kon inrichten. Dan zou die blije Daphne weer tijd en energie hebben voor de leuke dingen van het leven! Enthousiast begon ik dus aan de studie tot stress-counselor. Helaas bleven de tips hoe ik dat kon doen uit, in plaats daarvan werden er gesprekken gevoerd over waarom ik vond dat ik van alles moest en het dan ook perfect moest zijn. Zucht, wat kwam ik mezelf daarin tegen. Het lag blijkbaar niet aan mijn werk, mijn grote sociale netwerk, mijn volle agenda en alle leuke activiteiten dat ik me zo voelde, ikzelf bleek de oorzaak te zijn. Au!

Die gesprekken en de EFT methode (Emotional Freedom Techniques) hebben mij weer die vrolijke positieve bruisende vrouw van vroeger laten worden. Ik kan lachen om de dingen die anders lopen dan bedacht, ik voel me energiek, ik heb tijd voor spontane acties, ik heb bijna geen stress, ik vind mijn werk weer leuk, mijn vriend is liever geworden (of misschien juist ik), de hond is relaxter en ik ben vooral zoveel blijer met mijn leven en met mezelf.

Ik blijf nu trouw aan mezelf zonder dat ik mijn omgeving iets te kort doe.

En dat gun ik iedereen! Een leven waar je weer controle hebt over je gevoelens, gedachten en tijd. Waar je vanuit je zachte kant krachtig kan leven. Waarin je lekker jezelf bent. Buro BOEG was dus geboren.

Dit moet je over mij weten.

Ik hou van het leven, ik hou van lachen, ik hou van mensen en ik hou van mijn werk. Mijn nieuwsgierige aanleg maakt dat ik soms vragen stel waar anderen plaatsvervangende schaamte bij voelen en denken “kun je dat echt wel maken?”. En dat kan hoor! Want ik krijg op bijna al mijn vragen een antwoord.

Ik ben erg doelgericht en ik hou van tempo (daarom ben ik verliefd op EFT). Ik haat treuzelen en trage Harry’s. Als ik er voor ga dan ga ik er dus ook voor. Soms wat dwingend zoals mijn vriend liefdevol zegt. Hij is wel blij dat er altijd een resultaat is waar we iets mee kunnen.

Mijn hond is mijn alles. Je moet me niet vragen van wie ik meer hou, van haar of van hem! Ze is een spiegel in mijn emoties en ik heb haar graag om me heen zodat ik mezelf niet meer voorbij loop. Ze ligt dan ook vrijwel de hele dag bij mij in de praktijkruimte te slapen. Als je geluk hebt dan snurkt ze er hard bij.

En dit ben ik ook!

  Ik ben dol op radio maken. Het onverwachte, het snelle schakelen en de verhalen van mijn radiomaatjes en de gasten maken me blij.

  Een uurtje motorrijden haalt me in het hier en nu. Ik vind het heerlijk om in control over de dijk te zoeven en iedere keer de bocht net iets scherper proberen te nemen.

  Mijn energieniveau is hoog ondanks dat ik niet aan sport doe. Daar heb ik namelijk een hekel aan. Het duurt me te lang voordat ik resultaat ervaar.

  Ik word boos op mijn vriend als hij een zak spekjes koopt want ik kan niet anders dan handenvol spekjes tegelijk in mijn mond proppen totdat de zak leeg is. Ik gok dat ik er nog geen uur over doe.

  Eens een juf altijd een juf! Ik smijt dus met weetjes en tips want ik kan het niet laten om mensen zo wijs te maken dat ze me niet meer nodig hebben.

  Diploma's

  EFT
  Emotional Freedom Techniques

  Lifepoint – Level 1 en 2
  Zonnevlecht – Basistraining

  Stresscounselor
  Sonnevelt – HBO

  Lerarenopleiding pedagogiek
  HAN – HBO

  SPH
  HAN – HBO

  Werkervaringen

  Vanaf 1996 werk ik met mensen en hun wens om te ontwikkelen of te veranderen. 

  • Opleidingscoördinator
  • Docent MBO
  • Jeugdbeschermer
  • Groepsbegeleider jeugdpsychiatrie

  “Als je niets anders doet dan verandert er ook niks”
  Daphne