Dit ben ik

Over Daphne
& Buro BOEG

w
Offline en online coaching
Praktijk in Winssen (bij Nijmegen)
20+ jaar ervaring als hulpverlener en coach
100+ cliënten begeleidt

Ook ik wist het niet meer

Ik was zo bang om te falen, te horen dat ik het niet goed deed en om de controle kwijt te raken. Ik werkte in de jeugdzorg en twijfelde vaak of het wel voldoende was wat ik deed. Ik voelde me verantwoordelijk voor de kinderen en hun gezinnen. Door hard te werken probeerde ik mezelf vertrouwen in te praten.  Jaren heb ik mijn schouders er onder gezet en dacht dat alleen als je jezelf voorbij rende het pas voldoende was.
Ik wist niet meer wat ik moest doen om met een goed gevoel naar huis te gaan in plaats van met een gevoel dat ik tekort was geschoten of dat ze me niet goed genoeg vonden. Zo ploeterde ik jaren door.

Door het zwaarder worden van mijn taken en niet weten wanneer het goed was kwam ik uiteindelijk thuis te zitten. De druppel was een escalatie tussen een moeder en stiefmoeder van de kinderen die onder mijn toezicht stonden. In het bijzijn van de kinderen gingen ze elkaar te lijf. Sinds dat moment was voor mij alles anders. 

Ik voelde toen de grond onder mijn voeten wegzakken. Dit was precies wat ik had willen voorkomen. Zie je wel, ik was niet goed genoeg. Ik kon niet anders dan me ziek te melden.

Twee maanden heb ik niet gewerkt. Het voelde als falen en tegelijkertijd voelde het ook goed. Ik gunde mezelf een break om op adem te komen. En dat is wat ik deed. Ik ruste uit. Ik zocht niet naar andere manieren hoe ik mijn werk kon doen of naar de oorzaak waarom ik blijkbaar het gevoel van tekortschieten had.

Binnen een jaar na dat incident was ik weg uit de jeugdzorg. Ik had niks verandert, dus ging ik in mijn nieuwe werk (als docent MBO onderwijs) net zo verder als in mijn vorige baan.
Hard werken, nog harder werker met nooit het gevoel dat ik het echt goed deed. Dat ik mijn studenten en collega’s nooit voldoende gaf wat ze nodig hadden. De angst om de regie op mijn werk (en stiekem ook mezelf) kwijt te raken nam toe. Ik voelde me altijd gestrest en onrustig.

Totdat ik de opleiding tot stress en burn out coach ging doen. Ik wilde niet nog een keer uitvallen en merkte dat ik daar beetje bij beetje naar toe werkte. Binnen deze coachopleiding vielen er kwartjes. Mijn angst om te falen en afgewezen te worden kwam door een aantal situaties uit mijn jeugd. Kinderen die niet met mij wilde spelen, mijn zussen die me klein en lastig vonden, de wetenschap dat ik een overleden oudere zus had en rotopmerkingen van mijn klasgenoten.
Tijdens mijn opleiding tot EFT practioner vielen er nog meer kwartjes en werd oude shit opgeruimd. Dat gebeurde ook tijdens de MatriX methode training en iemt opleiding.
In al deze opleidingen verwerkte ik mijn eigen pijnlijke situaties maar ik leerde vooral hoe ik met deze methodes mijn cliënten nog beter en sneller kon helpen.

Het heeft mij geholpen om de oude shit waar ik me helemaal niet bewust van was te verwerken want die zorgde er voor dat ik altijd het gevoel had dat het niet goed genoeg was wat ik deed. En ja hoor, nu gebeurt dat nog wel eens. Maar ik herken het sneller en weet beter er mee om te gaan. Want nooit, echt nooit meer wil ik me voelen zoals ik mij voelde toen ik na dat incident met die moeders naar huis reed om vervolgens 2 maanden niet te kunnen werken.

Sinds dat moment

Sinds het moment dat ik door had waarom ik mij zo voelde ontstond er ruimte. Ruimte om oude herinneringen en gevoelens te verwerken. Het waren geen grote meeslepende situaties waarin ik het gevoel had dat ik niet goed genoeg was. Het waren alledaagse dingen die op mij als kind impact hadden gemaakt. Mijn zussen die in hun irritatie naar mij zeiden dat ze liever geen zusje hadden gehad. Of mijn vader die moe uit zijn werk kwam en daardoor kortaf op mij reageerde. Of de kinderen uit de buurt die zeiden dat ik niet met hen mee mocht spelen omdat ze al met elkaar speelden. Maar ja, als kind kon ik die opmerkingen en gevoelens niet relativeren waardoor ik het idee kreeg dat het aan mij lag.

Dit soort herinneringen heb ik verwerkt. En daarom zijn ze me in het hier en nu niet meer tot last. Nou ja, een stuk minder tot last. Ik durf te zien wat ik waard ben, durf dat uit te dragen en durf daar ook mezelf kwetsbaar bij op te stellen. En daarmee is er veel onrust, angst en stress van mij afgevallen en voel ik me een stuk relaxter en vooral happier.

Herken je jezelf een beetje?

Mooi zo want dan ben je hier aan het goede adres. Na alle worstelingen van mezelf heb ik besloten dat het fijn is als andere mensen sneller van deze gevoelens af zijn dan ik het was. Naast dat ze hun oude shit opruimen weten ze ook hoe ze met irritante gevoelens en gedachten om kunnen gaan zodat zich nooit meer zo rot hoeven te voelen.

Want eigen regie daar draait het bij mij om. Geen ellelange trajecten maar gewoon een paar keer samen aan de slag en daarna door zonder mij.

Wie ben ik dan?

Ik ben Daphne Beurskens. Ik woon samen met mijn vriend en hond in Winssen, een klein dorpje bij Nijmegen.

Ik ben een rasechte optimist en ziet altijd wel mogelijkheden en oplossingen. Ik vind het dan ook heerlijk om dingen te maken en te doen. Laat mij maar lekker aanklooien.

Autonomie loopt als een rode draad door mijn leven. Volgens mij ouders waren mijn eerste woorden; mama, papa en zelf doen. Ik word opstandig als iemand zegt dat ik iets moet en als ik met de massa mee moet gaan. Ik bepaal zelf wel wat ik fijn en belangrijk vind. En ga ik daarbij op mijn “bek” dan draag ik daar zelf ook de consequenties van.

Toen ik in 2018 begon met Buro BOEG was ik een nitwit in het runnen van een onderneming maar dat deerde me niet. Als afgestuurd jeugdhulpverlener, docent en coach stond ik als professional mijn vrouwtje en zou wel zien hoe het runnen van een praktijk in zijn werk zou gaan. Dat blijkt soms moeilijker te zijn dan het helpen van mensen met het verminderen van angsten, spanningen en stress.

Ondertussen heb ik al tientallen mensen geholpen bij het verwerken van oude herinneringen en nare gevoelens. Ik voel intuïtief aan wat mijn cliënten nodig hebben en zij geven steeds weer terug dat ik voel als een vriendin waar je alles tegen zegt. Gelukkig hoeven we niet zoveel te praten want hun diepste geheimen en angsten hoef ik niet te weten om ze wel te kunnen helpen.

Daar gebruikt ik EFT (emotional freedom techniques), de MatriX methode en IEMT voor. Allemaal technieken waarmee je oude shit opruimt zonder dat je ze hoeft te vertellen of precies hoeft te herinneren. En het fijne is dat je EFT en de MatriX bij jezelf kunt toepassen, daar heb je mij niet bij nodig.

Ik word daar iedere dag weer zo blij van! Het is geweldig dat mensen in korte tijd weer het plezier in hun leven terug krijgen. Om ze weer regie te geven over hun denken, voelen en doen.

En dit ben ik ook…

  Ik hou zoveel van mijn hond Nora. Ze is eigenlijk bijna altijd bij mij in de buurt. Ook tijdens de sessies, haar rust helpt mij en mijn cliënten.

  Een uurtje motorrijden haalt me in het hier en nu. Ik vind het heerlijk om in control over de dijk te zoeven en iedere keer de bocht net iets scherper proberen te nemen.

  Ik ben dol op het maken van radio en televisieprogramma's. Het onverwachte, het snelle schakelen en het vastleggen van mooie verhalen maken me blij.

  Mijn energieniveau is hoog ondanks dat ik niet aan sport doe. Daar heb ik namelijk een hekel aan. Het duurt me te lang voordat ik resultaat ervaar.

  Eens een juf altijd een juf! Ik smijt dus met weetjes en tips want ik kan het niet laten om mensen zo wijs te maken dat ze me niet meer nodig hebben.

  OPLEIDINGEN

  IEMT practioner i.o. 
  Opleidingsinstituut IEMT trainingen – HBO
  Opgeleid door Anne ten Brink

  MatriX methode coach
  MatriX methode instituut
  Opgeleid door Ingrid Stoop

  Matrix reïmprinting practioner
  New Lifepoint
  Opgeleid door Cella van der Staak

  Emotional Freedom Techniques practioner
  New Lifepoint – EFT Level 1 – 2 – 3
  Opgeleid door Cella van der Staak

  Zonnevlecht – Basistraining

  Stresscounselor
  Sonnevelt – HBO

  Lerarenopleiding pedagogiek
  HAN – HBO

  SPH
  HAN – HBO

  “Als je niets anders doet dan verandert er ook niks”
  Daphne

  WERKERVARING

  Vanaf 1996 werk ik met mensen en hun wens om te ontwikkelen of te veranderen. 

  • Opleidingscoördinator
   Opleiden van nieuwe medewerkers in de gehandicaptenzorg, stagebureau en leerklimaten in teams verbeteren.

  • Docent MBO
   Opleiden en coachen van BOL en BBL studenten bij de opleiding Maatschappelijke Zorg.

  • Jeugdbeschermer
   Ondersteunen en begeleiden van gezinnen, die onder toezicht gesteld zijn, bij opvoedvraagstukken .

  • Groepsbegeleider jeugdpsychiatrie
   In een klinische setting begeleiden en behandelen van jongeren (12-18 jaar) met (acute) ernstige psychiatrische problemen.