Heb jij ook wel eens het gevoel dat je hoofd te vol is. Je moet zoveel onthouden en het is wachten totdat het misgaat. En als het misgaat dan gaat het goed mis. Want dat valt het goed opgebouwde systeem dat in je hoofd zit volledig in elkaar. Er zal thuis en op je werk van alles mislopen en je bent vervolgens de controle kwijt.

Dit is zo’n onprettig gevoel De onrust, de chaos, de angst en de stress die het geeft. Ik ken het. Ik heb dit ook zo vaak gevoeld en als het te druk in mijn leven is dan kruipt dat gevoel weer omhoog.

 

Ik heb laatst al een post op mijn social media geplaatst dat het helpt om je gedachten te dumpen. Nu probeer je alles te onthouden, ook de dingen die er niet toe doen. Omdat je hoofd zo onder druk staat houdt hij alles wat hij tegenkomt vast. Hij kan niet meer een onderscheidt maken tussen belangrijk en onbelangrijk.

 

Zie het als afval-scheiden. De afvalwagen haalt al het restafval op en brengt het naar de vuilverbrander. Daar wordt alles bij elkaar gedumpt en gaan machines aan de slag om spullen die er niet in horen uit te halen. Er gaat een grote magneet overeen, bepaalde materialen worden er uit gefilterd en alles gaat door een grote zeef. Uiteindelijk blijft er een massa over dat verbrand mag worden.

In jouw hoofd zit ook alles bij elkaar. Door jouw gedachten te dumpen, te labelen en te delen ontstaat er vanzelf meer rust en overzicht.

 

Dumpen
Je hoofd zit vol en door alles op papier te dumpen komt er leegte. Je krijgt ook een beeld van wat er speelt waardoor je oplossingen kunt bedenken.

 

Labelen
Nu je weet wat er speelt kun je labels er op gaan leggen. Bijvoorbeeld: belangrijk, onbelangrijk, korte termijn, lange termijn, privé, werk, kost veel tijd, kan snel enz.

 

Delen
Omdat je weet wat er in hoofd omgaat kun je het gaan delen met de mensen die er bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld je collega om te spreken hoe jullie het werk zo prettig mogelijk kunnen doen. Of je partner om te kijken hoe jullie de taken verdelen. Of vrienden om ze zo meer te nemen in alles wat er speelt en ze snappen dat je soms niet wilt afspreken.

 

Het lijkt eng om hiermee te starten omdat je niet weet wat je er voor terugkrijgt. En wat als je alsnog iets vergeet?

Geloof me, door alleen al te dumpen van je gedachten op papier krijg je overzicht en is de kans kleiner dat je dingen vergeet. De kans dat je nu dingen gaat vergeten wordt alleen maar groter want er past niks meer in je hoofd.

 

Wil je een keer kletsen over wat er allemaal in je hoofd zit en hoe je meer rust kan krijgen?

Laat hier je gegevens achter dan maken we een afspraak om een half uurtje online te praten. Gratis en voor niks. Gewoon om jou te helpen om jouw hoofd wat overzichtelijker te maken.

 

Groeten Daphne