Ooit zat ik huilend achter mijn laptop omdat ik mijn werk niet af had. In die tijd zat ik ieder weekeind te werken en ook ’s avonds stond mijn laptop open. Deed ik hem dicht dan voelde ik me nog onrustiger.

Die keer dat ik achter mijn laptop zat te huilen staat helaas niet op zichzelf. In die tijd voelde ik me vaker onmachtig over mijn werk en alles wat daarbij hoorde. Ik had het gevoel dat ik geleefd werd.

Ik werkte toen nog in het onderwijs en mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groot. Ik vond dat ik kwalitatief goede lessen moest geven, er voor mijn studenten moest zijn, de teamtaken op tijd en naar behoren moest doen en altijd klaar moest staan voor vragen en overleg voor collega’s. Zou ik 18 uur per dag werken dan zou dat misschien best lukken maar niet met de 32 uur per week die ik er voor had.

Ik ben iemand die graag de regie in eigen handen heeft. Dus ook over mezelf als het niet goed met me gaat. Na een flinke tijd doormodderen ben ik eens bewust boven mijn leven gaan hangen en trok de conclusie dat het wachten was totdat ik om zou vallen. En dat zou niet lang meer duren want ik merkte aan alles dat de lol er wel vanaf was. Van mijn werk maar ook van privéleven. Alles voelde als zwaar en druk. Mijn lontje was kort en ik voelde me moe en uitgeblust.

Als ik eenmaal door heb dat ik op een doodlopende weg zit dan is het tijd om een nieuwe route uit te zetten. Ik ben de opleiding tot stress en burnout coach gaan volgen. Die gaf me heel veel tools en maakte dat ik veel beter overzicht kreeg en rust voelde. Mijn schuldgevoel dat ik overal tekort schoot verdween langzaam. Maar ergens bleef er wat kriebelen. Er moest toch meer zijn om mezelf en al die andere te hardwerkende mensen te helpen?

Ik ontdekt EFT* en dat bracht alles in stroomversnelling. Letterlijk! Deze methode is zo effectief dat ik direct (binnen minuten) me beter ging voelen en er lucht ontstond. Natuurlijk is het geen wondermiddel. Wat het wel doet is het stresscentrum direct tot rust brengen waardoor je emoties kalmer worden en je dus helder naar situaties kunt kijken. En je begrijpt vast dat als de mist opgetrokken is dan liggen de antwoorden startklaar om opgeraapt te worden.

Om die reden wil ik nooit meer anders mijn cliënten helpen! Ik combineer EFT met coaching en dat is zo effectief. Met coaching ben je super praktisch bezig met het verbeteren van je dagelijks leven en de struggles die je daar voelt. Met EFT neutraliseer je jouw emoties, negatieve gedachten en oude (pijnlijke) herinneringen die daarbij horen. Daardoor zal je meteen meer rust voelen en gaan zien wat er speelt en waar je dus de regie kunt pakken.

Het fijne van EFT is dat jij zelf de techniek leert en dus altijd een EHBO tool in handen hebt bij ongewenste emoties, gedachten of gevoelens. Ideaal!

In deze video leg ik in 4 minuten uit hoe EFT werkt en waarom het zo effectief is.

*EFT = Emotional Freedom Techniques, ook wel tapping therapy  Je klopt zachtjes op een aantal plekken op je bovenlichaam waardoor je stresscentrum tot rust komt en je emotionele blokkades opheft.

Wil je eens onderzoeken of de combinatie van coaching en EFT ook wat voor jou is? Laat dan hier en berichtje achter, dan neem ik contact met je op zodat we even een half uurtje kunnen kletsen.

Groeten Daphne