Ik lees overal om mij heen dat het in 2021 anders gaat worden! Een nieuw jaar, dus nieuwe kansen! Yes! 
Ik heb wel een vraag, is er iemand die mij kan vertellen welke toverstof er in de nacht van 31 december op 1 januari in de lucht zit? Wat gebeurt er deze nacht waardoor ik op 1 januari wakker word en dan alles anders is? En wat zou dat fijn zijn! Dat ik ga slapen en de volgend ochtend mijn leven precies is zoals ik het zouden willen. Dus kom maar op met die toverstof!!!

Het is natuurlijk super goed om mooie voornemens te hebben. Om bewust dingen anders te gaan doen omdat jij je daardoor fijner en beter gaat voelen. En het begin van een nieuw jaar is daar een heel mooi symbolisch moment voor! 

Wat neem jij jezelf voor? Wat hoop jij dat eind 2021 er verbeterd is? En wat is je plan om dat te bereiken?

Misschien wil je eindelijk weer gaan sporten. Of meer tijd voor je gezin vrijmaken. Of minder overwerken. Of beter voor jezelf gaan zorgen. Of vaker leuke dingen doen. Of de tijd vinden om die hobby op te pakken. Of….
Wat het ook is, super dat jij je er bewust van bent dat je iets anders wilt gaat doen waardoor je leven beter wordt. Kies bewust wat je anders gaat doen. Dat is stap 1.

 

De volgende stap is een plan maken. Wat kun je op 1 januari doen waardoor je voornemen ook gaat lukken. Welke kleine veranderingen kun je meteen doorvoeren? Het is verstandig om die in alledaagse dingen te integreren zodat het snel een gewoonte is en je het niet kunt vergeten. Zet voor 3 maanden je acties in je agenda zodat ze onder je aandacht blijven.

 

Stap 3 is opschrijven welke kleine veranderingen voor jou gaan voelen als successen. Hoe kleiner ze zijn, hoe makkelijker te bereiken en hoe meer succesgevoelens je gaat hebben. 

 

Omdat je bewust bezig bent ga je sneller zien wat je allemaal al bereikt hebt. Schrijf die momenten op, deze stapt helpt om op moeilijke momenten door te zetten. Je hebt al gevoeld hoe fijn het is waardoor je makkelijker over de hobbel heen kunt kijken omdat je weet wat er achter zit. Je kunt dat zelfs teruglezen.

 

Stap 5 is om jouw voornemens te delen en om support te vragen. Het samen doen maakt het echt makkelijker en fijner. Want hoe fijn is het om je successen samen te vieren en steun te krijgen als het lastig is?

 

Support kun je op verschillende manieren vinden. Je partner of vriendinnen zullen er vast met liefde voor je zijn. Je kunt ze spreken wanneer je wilt en ze kennen je zo goed dat ze weten wat je nodig hebt.
Deel ook je voornemens met je collega’s als ze met werk te maken hebben. Samen kun je dan daar jullie samenwerking op afstemmen.
Je kunt ook een groep zoeken met meer mensen die bezig zijn met veranderingen. Online zijn daar super fijne groepen voor te vinden maar offline zijn er ook genoeg.
Het kan ook zeer zinvol zijn om een professional in te zetten. Zij zijn de experts en kunnen je vaak snel resultaten geven en meedenken hoe je die blijvend kunt vasthouden. Mijn ervaring is dat ze vaak maar kort hoeven mee te lopen en dat je het daarna zonder hen kunt.

 

Ik ben natuurlijk ook een professional! En ook ik denk graag met je mee en ben ik je tot steun! 
Vaak hoef ik maar 6 keer even met je mee te lopen om jou weer de regie over je gedachten, gevoelens en leven terug te geven. Daarna

  • Kun je jouw piekeren stoppen.
  • Is er weer rust in je hoofd zodat je helder kan nadenken.
  • Ben je tevreden en relaxt over hoe je alles organiseert en regelt.
  • Kun je jezelf focussen als jij dat wilt.
  • Reageer je zoals jij wilt dat je reageert.
  • Heb je weer tijd en aandacht voor de dingen die jij belangrijk vindt.
  • Kun je weer genieten.
  • Heb je het gevoel dat je invloed hebt op wat er in je leven gebeurd.
  • Voel je je weer “in control”.
  • Vind je jezelf weer een leuke vrouw.

 

Maar voordat we samen aan de slag gaan, gaan we eerst een half uurtje online kletsen. Ik kan dan al wat tips geven zodat je mogelijk mij niet eens nodig hebt! Dat zou nog fijner zijn. Zo’n jaarwisseling is het moment om uit je comfortzone te stappen en alle bezwaren aan de kant te zetten om geen hulp te accepteren. Doe het eens en je zult merken dat het echt fijn is om een half uurtje jouw verhaal te vertellen. En ik vind het alleen maar fijn om vrijblijvend iets te voor iemand te betekenen. Ik hou van kadootjes geven en dit is er één voor jou.

Laat je hier je gegevens achter en dan gaan we in 2021 samen jouw stappen zetten naar de 2.0 versie van jou!

Groetjes Daphne