Brabant zit al een week op slot. De rest van Nederland is nu ook gevolgd, we mogen niet meer zo maar de deur uit om leuke dingen te doen. Het Corona virus gooit daardoor behoorlijk wat roet in mijn plannen! De radiostudio is gesloten, de kantoordeuren blijven dicht, het saunabezoekje is afgezegd, een voorstelling in het theater gaat niet door, het etentje is verzet en mijn weekeindje weg voor over twee weken staat ook op losse schroeven.

Ik zit in een soort sociale quarantaine! Help!

Mijn eerste gedachte daarbij is “saai”. Een negatieve gedachte. Dat past niet bij me dus daarom ben ik gaan nadenken over wat ik kan doen. Dat leverde 10 tips op die jij kunt doen om jouw Corona quarantaine zo leuk mogelijk te maken!

 1. Doe eens een ouderwets bordspel
  Ik heb een verhuisdoos vol met spelletjes die ik nooit meer speel. Tijd om die eens van zolder te halen te kijken welk spel ik wel weer eens wil spelen. Een middagje ouderwets vermaak met vriendlief en met iemand die stiekem haar sociaal isolement wil verbreken.
 2. Spotify-playlist avond
  Spreek met een een groepje vriendinnen af dat jullie allemaal een top 5 muzieklijstje over een thema maken, deel deze met 1 persoon en die maakt er een Spotifyplaylist van. Ga samen online (via whatsapp of skype of meet) en luister de lijst met elkaar. Vertel elkaar waarom je voor die liedjes gekozen hebt. 
  Leuke thema’s voor lijstjes zijn: liedjes over vakantieliefdes, liedjes uit je pubertijd, liedjes voor tijdens het sporten, liedjes met een herinnering aan elkaar, liedjes uit 2015 enz.
 3. Houd een Netflix bing-watch dag
  Gewoon een hele dag een serie bing watchen. Gordijnen dicht, dekentje mee naar de bank en kijken maar. 
  Tips vanuit mij zijn The good place, Stranger, The bridge, Glow, Undercover, Springvloed en Sex Eduction.
  Heb jij nog tips voor mij, zet ze hieronder!
 4. Kook creatief
  Kook een driegangendiner met alleen maar spullen uit je voorraadkast, koelkast en vriezer. 
  Wees creatief en bedenk nieuwe gerechten.
 5. Lees eindelijk dat boek (uit)
  Ik heb een stapel boeken naast mijn bed liggen. Sommige nog ongelezen en ook een paar waar ik ooit in begonnen ben niet uitgelezen heb. Het moment om ipv de deur uit te gaan een boek te pakken en die uit te lezen.
 6. Houd een online wijnavondje met vriendinnen
  Pak allemaal een wijntje (of theetje), kom allemaal online (Skype, Zoom, Meet) en klets bij. 
  Het vraagt om wat etherdiscipline maar na 5 minuten heb je door hoe het werkt en gaat het prima.
 7. Maak een Spa-at-home
  Doorzoek je badkamer of beauty-lade en vis alle maskertjes en andere verzorgingsproducten die tijd kosten eruit. Sluit je op in de badkamer en smeren maar. Als je uiteindelijk de deur weer uit mag zie jij er super goed uit, hahaha.
 8. Verdien geld
  Struin je huis af op spullen die weg kunnen. Maak een foto en zet ze op marktplaats.
  Laat iemand online betalen en zet het product naast de voordeur op het moment dat zij het op komt halen.
 9. Bucket list
  Maak een bucketlist van dingen die je het komende jaar wilt doen. Een lijst van dingen die je binnen 5 jaar wilt doen en die je binnen 10 jaar wilt doen. Zet meteen concrete acties uit om de lijst af te werken.
 10. Marie Kondo
  Ruim je kasten op en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Opruimen maakt je hoofd leeg.
  Wil je een effectieve manier om dit te doen. Marie Kondo heeft een eigen serie op Netflix vol met tips en trucs hoe je dat kunt doen. En alles wat te goed om weg te gooien is, kan je meenemen in de uitvoer van tip 8.

 Zie dit sociale isolement als een manier om te ont-stressen. Je hebt tijd en ruimte om aandacht aan jezelf te besteden. Om eens echt tot rust te komen. Zie het als een kans. Richt je gedachten op wat het je kan brengen. 

En ga weer in verbinding met je huisgenoten. Neem de tijd om echt bij te praten, gedachten te delen en samen dingen te doen. Verdiep, verbind en geniet.

 Ik wens je een fijne quarantaine tijd toe!

Daphne | Buro BOEG

 

Wil je meer lezen over hoe je brein werkt bij angst voor een virus? Lees dan dit artikel van het NRC

 

 

EFT bij angst voor het Coronavirus

In deze EFT sessie gaan we samen een EFT sessie doen om jouw angst te verminderen.