Hoe het ooit begon.

Huilend zit ik op een zondagmiddag achter mijn werklaptop. Ik moet een eindexamenopdracht nakijken en nog wat werkmailtjes wegwerken. Daarna is er een verjaardagsfeestje van mijn nichtje en tussendoor wil ik ook het huis stofzuigen want dat heb ik al een week uitgesteld.

Ik heb hier allemaal zo geen zin in! Ik wil het liefst even niks, gewoon lui op de bank. Dekentje om mijn benen, tv aan en dom series kijken. Niet dat me dat zou lukken want als ik op de bank zit dan voel ik me altijd schuldig over wat ik allemaal eigenlijk zou moeten doen. Ik heb het gevoel dat ik het nooit helemaal goed doe en ik mensen teleur ga stellen.
De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik me verbijt. "Deze paar dingen moet je vandaag echt nog doen. Niet zeuren, je kunt het niet maken om het niet te doen. Dus Daphne, lach op je gezicht, even diep zuchten en doorgaan! Vanavond kan je op de bank gaan zitten!”

Ik weet nog goed dat ik zo van baalde van dat gevoel, dit was ik niet. Ergens was ik die vrolijke, positieve en energieke Daphne kwijtgeraakt. Die vrouw die door het leven knalde en waar nooit iets teveel voor was. Ik leek wel een labiel vogeltje wat bijna van haar tak afviel. Afschuwelijk! Waar was het mis gegaan? En hoe moest ik het stoppen?

Ik bedacht me dat als ik een expert werd in het omgaan met stress dat ik dan wel de antwoorden zou krijgen hoe ik mijn leven anders kon inrichten. Dan zou die blije Daphne weer tijd en energie hebben voor de leuke dingen van het leven! Enthousiast begon ik dus aan de studie tot stress-counselor. Helaas bleven de tips hoe ik dat kon doen uit, in plaats daarvan werden er gesprekken gevoerd over waarom ik vond dat ik van alles moest en het dan ook perfect moest zijn. Zucht, wat kwam ik mezelf daarin tegen. Het lag blijkbaar niet aan mijn werk, mijn grote sociale netwerk, mijn volle agenda en alle leuke activiteiten dat ik me zo voelde, ikzelf bleek de oorzaak te zijn. Au.

 

Die gesprekken en de EFT methode (Emotional Freedom Techniques) hebben mij weer die vrolijke positieve bruisende vrouw van vroeger laten worden. Ik kan lachen om de dingen die anders lopen dan bedacht, ik voel me energiek, ik heb tijd voor spontane acties, ik heb bijna geen stress, ik vind mijn werk weer leuk, mijn vriend is liever geworden (of misschien juist ik), de hond is relaxter en ik ben vooral zoveel blijer met mijn leven en met mezelf.
Ik blijf nu trouw aan mezelf zonder dat ik mijn omgeving iets te kort doe.

En dat gun ik iedereen! Een leven waar je weer controle hebt over je gevoelens, gedachten en tijd. Waar je vanuit je zachte kant krachtig kan leven. Waarin je lekker jezelf bent. Buro BOEG was dus geboren.

Dit moet je over mij weten.

Ik hou van het leven, ik hou van lachen, ik hou van mensen en ik hou van mijn werk. Mijn nieuwsgierige aanleg maakt dat ik soms vragen stel waarbij anderen denken “kun je dat echt wel maken?”, gelukkig kan dat wel want ik krijg op bijna al mijn vragen een antwoord.

Ik ben erg doelgericht en ik hou van tempo (daarom ben ik verliefd op EFT). Als ik er voor ga dan ga ik er dus ook voor. Soms wat dwingend zoals mijn vriend liefdevol zegt. Hij is wel blij dat er altijd een resultaat is waar we iets mee kunnen.
Mijn hond is mijn alles. Je moet me niet vragen van wie ik meer hou, van haar of van hem! Ze is een spiegel in mijn emoties en ik heb haar graag om me heen zodat ik mezelf niet meer voorbij loop. Ze ligt dan ook vrijwel de hele dag bij mij in de praktijkruimte te slapen. En als je geluk hebt dan snurkte ze er zelfs bij!

En dit ben ik ook!

  • Ik ben dol op radio maken. Het onverwachte, het snelle schakelen en de verhalen van mijn radiomaatjes en de gasten maken me blij.

  • Een uurtje motorrijden haalt me in het hier en nu. Ik vind het heerlijk om in control over de dijk te zoeven en iedere keer de bocht net iets scherper proberen te nemen.

  • Mijn energieniveau is hoog ondanks dat ik niet aan sport doe. Daar heb ik namelijk een hekel aan. Het duurt me te lang voordat ik resultaat ervaar.

  • Ik word boos op mijn vriend als hij een zak spekjes koopt want ik kan niet anders dan handenvol spekjes tegelijk in mijn mond proppen totdat de zak leeg is. Ik gok dat ik er gemiddeld een uur over doe.

Kwalificaties:

Opleidingen:

EFT level 1 en 2
Behandelaar Emotionale Freedom Techniques
New Lifepoint, juli 2020

 

Stresscounselor
Sonnevelt HBO opleidingen
Afgestudeerd juli 2018

 

Opleiding docent pedagogiek
Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Afgestudeerd augustus 2008

 

SPH (sociaal pedagogische hulpverlening)
Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Afgestudeerd juli 1996

Beroepstrainingen:

EFT (Emotionale Freedom Techniques)
Basistraining tot behandelaar EFT
Certificaat juli 2019

 

Train de trainer voor de Gatekeeper training van 113
113 zelfmoord preventie
Certificaat september 2018

 

Mediator Herstelrecht
ECHO
Certificaat december 2016

Teamcoaching
Bedrijfopleiding vanuit ROC de Leijgraaf
Certificaat juni 2015