Na een doorverwijzing of omdat jij er klaar mee bent 

EFT traject bij
angst en paniek

6 afspraken
w
Offline en online
Z
Direct resultaat
Weer zijn wie je wilt zijn

Steeds meer professionals zoals huisartsen, psychologen en bedrijfsartsen zien EFT (Emotional Freedom Techniques) als een goede behandeltechniek bij spanningen, angsten, stress, trauma’s en onverklaarbare fysieke klachten. Zij verwijzen met regelmaat patiënten door. Mogelijk heeft jouw professional dat ook gedaan.

Herken je dit?

Al tijden merk je dat het niet echt lekker gaat. Je bent niet meer de persoon die je zou willen zijn. Je voelt je beperkt en angstig. Je kunt niet meer doen wat je graag wilt doen maar hebt geen idee wat je nog kunt doen om dit voor elkaar te krijgen. Je bent er klaar mee en wilt weer leven zoals jij wilt leven.

Jij bent niet voor niks op deze pagina beland. Waarschijnlijk ben je er klaar mee om altijd maar vanuit angst en onzekerheid te leven. Super stoer dat jij het heft weer in eigen handen neemt en hulp te zoekt.

O

Je ziet op tegen situaties, je merkt dat je ze steeds vaker uit de weg gaat. Daar baal van je van want je wilt vrij kunnen leven.

O

De onrust in je lijf wordt steeds groter. Je kunt hem bijna niet meer negeren. Het voelt onprettig en het maakt je angstig.

O

Je durft het niet goed toe te geven dat je echt last van je klacht hebt want je bent bang dat als je er aan toegeeft het alleen maar erger wordt.

O

Je weet heus wel dat je zo niet door kan gaan want dat wordt het alleen maar erger. Maar je hebt geen idee hoe het anders moet doen. Dat maakt je nog meer gespannen en onrustig.

O

Die stress die je steeds voelt haalt het plezier in je leven weg. Je ziet op tegen je werk en thuis ben je ook niet te genieten

Wil jij weer jezelf zijn?

N

Hoe fijn zou het zijn als je kunt zijn wie je eigenlijk bent!

N

Als je controle over je gedachten en gevoel hebt?

N

Als je met plezier werkt en leeft?

N

Als je kunt doen wat jij wilt doen?

N

Om je vrij en zorgeloos te voelen.

N

Als jij weer aan het stuur van jouw leven staat?

Laat mij je helpen

In dit EFT-traject word jij weer wie je wilt zijn!
Samen pakken we jouw klachten aan zodat je meteen meer controle krijgt over je gevoelens, gedachten en handelen.

Ik leer jou daarvoor de EFT methode (emotional freedom techniques / tapping therapie) zodat je ook zonder mijn aanwezigheid de regie kunt terugpakken. Tijdens onze sessies gaan we jouw dagelijkse klachten en de achterliggende veroorzakers aanpakken zodat ze blijvend weggaan. 
Ik combineer dit met verschillende coachtechnieken om zo nog sneller de angel uit de zere plekken te halen zodat jij weer de baas van je gedachten en leven gaat zijn.

Daarom bied ik een traject van 6 afspraken aan. Uit ervaring is gebleken dat er na 6 afspraken de klachten al dusdanig verminderd zijn dat je weer met plezier kunt leven.

 

Na 6 afspraken:

N

Ervaar je minder angst en onzekerheid.

N

Weet je hoe jij je spanningen en stress kunt verminderen.

N

Heb jij grip op je emoties en gedachten.

N

Voel je meer controle over je leven.

EFT traject

Dit traject duurt ongeveer 4 maanden en kun je in 4 termijn van 155 euro betalen.

$

Je hebt 6 afspraken waarin je leert om jouw angst en paniek te beïnvloeden.

$

Tijdens de sessie gaan we 60 tot 90 minuten samen jouw grootse angst onder ogen zien en verminderen. Je hoeft het niet alleen te doen.

$

Je krijgt een persoonlijk plan hoe jij EFT in jouw leven kunt toepassen zodat jij jouw klachten de baas wordt.

$

Je ontvangt persoonlijke audio opnames om opkomende angst of paniek te beïnvloeden.

Mocht je na één sessie toch merken dat EFT niet bij jouw past, dan kun je kosteloos onze overeenkomst ontbinden.

De sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Ewijk of online via een beveiligde omgeving. Altijd helemaal Corona-proof en de uitgangspunten van het RIVM in acht nemend.

Dit vonden zij er van!

Na de EFT sessie lukt het mij om mijn piekeren te verminderen zodat ik thuis echt tot rust kom.

Vrouw (48 jaar)

Ik durf weer auto te rijden, dat heb ik heel lang vermeden. 

Vrouw (49 jaar)

Ik ben niet meer bang geweest en dat is zo fijn! Ik heb mijn leven weer terug.

Vrouw (51 jaar)

Ik kan het gevoel van onzekerheid niet meer terug halen en dat na 2 weken EFT. Zo fijn.

Vrouw (37 jaar)

De onrust is echt dagen uit mijn lijf verdwenen geweest.

Vrouw (41 jaar)

Na de sessie voelde het alsof ik op wolken liep. Ik voelde me vrolijk, relaxt en stabiel. Dit gevoel wil ik altijd wel hebben.

Vrouw (39 jaar)

Veelgestelde vragen

Word dit traject door de zorgverzekering vergoed?

Nee, dit traject wordt niet door de zorgerzekeraar vergoedt.
Mijn ervaring is dat veel werkgevers een “potje” hebben voor het ondersteunen van hun medewerkers om er voor te zorgen dat deze persoon met plezier bij hen blijft werken. Soms valt het onder je individuele scholing/ ontwikkeltraject en soms binnen een afdelingsbudget. Ik adviseer je dan ook om je wens om dit traject te volgen met je werkgever te bespreken. Veel dames kregen de aanschaf van dit pakket zonder problemen vergoed.

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Goed nieuws, je hebt geen doorverwijzing nodig om een EFT traject te starten. Voordat we samen een traject ingaan maken we eerst kennis. We onderzoeken samen of een EFT traject (emotional freedom techniques) past bij jouw klachten.

Waarom heb ik minimaal 6 sessies nodig?

De eerste sessie leer ik jou de techniek waarmee je thuis direct klachten kunt verminderen. We leren elkaar kennen en we starten met het onderzoeken van hoe jouw angst en paniek zich uit.

De volgende sessies gebruiken we om je angst/ paniek gevoelens te verminderen en om de veroorzakers van de klachten aan te pakken.

Waarschijnlijk heb je al jaren last van deze klachten waardoor het een onderdeel van je leven is geworden. Dat maakt dat het tijd en oefening nodig heeft om klachtenvrij te worden. Na 6 afspraken kan ik garanderen dat het echt al beter met je gaat en je meer rust voelt. Daarom duurt een traject bij mij minimaal 6 sessies.
Als blijkt dat dan nog niet alles weg is dan kijken we samen wat een goed vervolgtraject is. Deze stemmen we volledig op jouw wensen en behoeften af.

Mochten we na de vierde of vijfde sessie ontdekken dat jouw klacht en de veroorzaker volledig verdwenen is, dan ronde we het traject eerder dan zes sessies af.

 

Mocht je na één sessie ontdekken dat EFT niet bij past, dan kun je kostenloos onze overeenkomst ontbinden. Je betaald dan eenmalig administratiekosten van 45 euro.

Jij gebruikt EFT, wat is dat precies?

EFT (emotional freedom techniques, ook wel tapping therapie genoemd) valt onder de energie psychologie. In plaats van veel praten gebruiken we deze techniek om ongewenste emoties en gedachten uit jouw lichaam en brein te halen. We maken een soort reset waardoor ze je niet meer belemmeren. Dat helpt super goed bij angst, stress, spanningen en onrust. Die gevoelens verdwijnen binnen een paar minuten. Het gave van EFT is dat jij zelf de techniek leert en hem dus ook toe kan passen als ik er niet bij ben. Je kunt dus op ieder moment en binnen iedere situatie de controle over jouw gevoelens en gedachten terugpakken. Hoe fijn is dat! 

EFT helpt bij:

Angsten en fobieën,
zoals faalangst, examenstress, bloosangst, spreekangst, vliegangst, rij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie en spinnenangst.


Stress-gerelateerde klachten,
zoals onzekerheid, slaapproblemen, piekeren, perfectionisme, overbezorgdheid, gespannenheid en burn-out.

Onderaan deze pagina staat nog wat meer uitleg en een voorbeeld filmpje van hoe het werkt.

Ik woon niet in de buurt van Ewijk. Kan ik dan toch dit traject volgen?

Jazeker! Het fijne van mijn coaching en de EFT methode is dat we online dezelfde resultaten behalen als offline. Daarbij is gebleken dat het makkelijker is om online afspraken in te plannen dan offline. De reistijd vervalt er namelijk mee.

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook wel tapping therapie genoemd. Het is een techniek waarmee je direct negatieve gevoelens en gedachten kunt loslaten. Heel effectief als je last hebt van angst, spanningen, stress en onrust. Tevens helpt het bij lichamelijke klachten zoals hartkloppingen, fibromyalgie, frozen shoulders enz.

EFT valt onder de energiepsychologie en maakt gebruik van acupressuur en moderne cognitieve psychologie.
Met EFT pas je een soort acupunctuur-sessie op jezelf toe. Je klopt zachtjes op een aantal energie-knooppunten (meridianen). Je energie kan daardoor vrij gaan stromen en zal de blokkades die je (onbewust) stress en spanningen geven opruimen. Doordat we hardop jouw klachten tijdens het kloppen benoemen kalmeert jouw stresscentrum. Het neutraliseer je traumatische ervaringen, ruimt je emotionele en psychische klachten/ problemen op. Daardoor ga jij je beter en rustiger voelen, krijg je meer controle over je emoties en gedrag en wordt je energieker.

 De effecten van EFT hebben meerdere universiteiten fysiologisch kunnen meten. Na één sessie van 60 minuten hadden de deelnemers direct een lagere bloeddruk, minder cortisol (stresshormoon) en een rustigere hartslag. Onderzoeken wijzen uit dat EFT er zelfs op DNA niveau veranderingen aanbrengt, zo helpt het bij de werking van je cellen, de regulering van insulineresistentie en bijvoorbeeld bij infecties en virale activiteiten.

Binnen Nederland is EFT nog relatief onbekend. Dat is wereldwijd anders, met name in Australië, de Verenigde Staten en Groot Brittannië werken dagelijks universiteiten aan het aantonen van de positieve effecten van EFT. Zo zijn er meerdere onderzoeken geweest waarbij oorlogsveteranen met een post traumatische stress stoornis in minder dan de helft van de reguliere behandeltrajecten blijvend klachtenvrij werden. Binnen hun behandelplan was EFT een vast onderdeel.
In 2018 heeft één van de onderzoeksters Peta Stapleton een TedX talk over EFT gegeven. Zij legt daarin uit hoe EFT werkt.

Het fijne van EFT is dat jij zelf de techniek leert en het dus ook zonder mij thuis kunt toepassen! Je krijgt daarmee meer regie over je eigen functioneren.

Dit is de link naar de Nederlands EFT stichting en dit naar de internationale EFT organisatie.
Ik ben als behandelaar bij de internationale EFT organisatie aangesloten.

Wil je meer weten of onderzoeken of EFT iets voor jou is?
Laat hier een berichtje achter.

Wat is EFT?

EFT bij een schuldgevoel

Ik twijfel nog, kunnen we even sparren?

1 + 8 =