EFT bij claustrofobie

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 08:48

Mijn lieve cliënte scoorde een 10 op haar angst voor afgesloten en donkere ruimtes. 
Alleen de gedachte aan een grot of een donkere kamer liet haar adem al stokken. Ze herinnerde zich nog goed hoe bang ze was in een grot. “Ik zag wel dat het er prachtig mooi was maar ik kon alleen maar in paniek aan mezelf vragen waar de uitgang was. Ik dacht dat ik bijna dood ging.” Ze heeft veel van dit soort verhalen want ze heeft al zeker 30 jaar claustrofobie.

 

Ondanks allerlei trucjes om de angst niet te hoeven voelen overviel hij haar soms toch. Want haar man deed wel eens het slaapkamerraam dicht als hij naar bed ging. Of was het spleetje licht dat langs het gordijn de hotelkamer binnenkwam toch iets te weinig. Het zweet brak haar dan uit en ze zette alles op alles om licht en ruimte te creëren.

Het belemmerde haar op vakantie en stiekem ook wel in haar dagelijks leven. Als ze een lift kon ontwijken dan deed ze dat.

 

Na ons gesprek over haar angst en hoe deze terug te zien en voelen is in haar dagelijks leven, zijn we samen de zinnen voor tijdens de tap-sessie gaan opstellen. 

Na een oefenrondje tappen zijn we van start gegaan. Als startzin hadden we “ondanks mijn angst voor donkere en afgesloten ruimtes, accepteer ik mijzelf volledig en onvoorwaardelijk." Deze zin is voor het brein het startmoment om de klacht te gaan verminderen. 

Daarna zijn we samen een aantal rondjes gaan tappen en hebben de opgestelde zinnetjes hardop uitgesproken. Bijvoorbeeld: “ik kan niet goed meer ademhalen.” En “ik moet er dan uit.” of "ik ga hyperventileren".

 

Toen we klaar waren volgde mijn vraag "wat scoor je nu voor je angst?" Ze moest even denken en zei:
"ik kan me niet meer voorstellen hoe het voelt om zo bang te zijn. Ik denk dat het nu een 5 is."

 

Slechts 1 sessie en haar claustrofobie is met de helft verminderd! Wat is dit fijn voor haar. Wat een vrijheid gaat ze ervaren!
Ze heeft nog een aantal weken iedere dag minimaal 1x de sessie zelf thuis gedaan. Dat kostte haar 1,5 minuut.
Na een paar dagen gaf ze aan dat ze nog steeds niet goed dat gevoel van angst terug kan halen. Na 3 weken is ze gestopt met het tappen omdat ze het gevoel helemaal niet meer kon terug halen.
Ze slaapt nu weer het met gordijn dicht en als het koud is met het raam dicht. Op haar laatste vakantie is ze zelfs weer een grot ingegaan en heeft genoten van de bijzonder steencreaties.

We hebben vorige week gebeld en ze vertelde me dat ze zo blij is dat ze deze stap gezet heeft. Ze had nooit durven hopen dat ze haar claustrofobie zou kwijt raken. Ze dacht dat dit onmogelijk was. Ze voelt zich nu vrijer en relaxter omdat ze niet meer na hoeft te denken hoe ze enge situaties kan vermijden.

 

Heb jij ook al tijden klachten waar je vanaf wilt. 

Slaap je slecht?
Pieker je veel?
Ben je bang voor spinnen?
Of wordt je gespannen bij herinneringen aan een gebeurtenis?
Baal je ervan dat je slecht kan ontspannen? Of niet voor jezelf op komt?

Zie je tegen de tandarts op?
Ben je bang voor bloed of iets anders?

 

Plan dan een afspraak met mij in en we gaan samen aan de slag met jouw klacht. 
Grote kans dat je over een paar weken spijt hebt dat je niet eerder bent gegaan. EFT is zo effectief!

 

Je kunt je hier aanmelden voor een afspraak.

 

Daphne | Buro BOEG

Update!

Mijn cliënte stuurde een half jaar na de EFT een appje vanuit Berlijn:

 

Daphne
Ik ben net met een rondleiding in de schuilkelders onder de grond geweest!
Ik ben niet bang geweest maar liep vol vertrouwen de trap af en kon net als de anderen ontspannen de rondleiding volgen.
Bedankt💋😍


Wat ben ik trots op haar! Ze is haar grootste angst aangegaan en heeft ervaren dat hij weg was. 
Dit kan EFT ook voor jou doen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.