Weer aan het werk met een vakantiegevoel

Gepubliceerd op 8 juli 2019 om 06:40

Ik gooi de portier van mijn auto dicht en zucht. Ik hoor achter mij “goedemorgen, wat een zucht. Heb je geen fijne vakantie gehad?” Ik kijk om en zie een collega aan komen lopen. Ik glimlach en vertel dat ik een heerlijke vakantie heb gehad. Al pratend lopen we het pand binnen.

Als ik achter mijn bureau zit en de computer aan zet bedenk ik me dat ik eigenlijk niet eerlijk ben geweest. Mijn vakantie was fijn maar feitelijk heb ik maar 1 week echt kunnen genieten. 1 van de 3! Dat is best weinig. Week 1 was ik aan het bijkomen van alles stress en week 3 was ik al weer met mijn werk en normale leven bezig.

Bij de koffiemachine klets ik met twee collega’s bij. Ik vraag of zij ook zo moesten afkicken van het werken en een aantal collega’s herkennen dat wel. “En na 1 dag werken is het opgebouwde vakantiegevoel wel weer weg.” zucht mijn leuke kamergenoot. Ik knik bevestigend.

Hoe irritant is het? Ik werk het hele jaar naar de drie weken vakantie toe. Ik geniet maar één week van die vakantie en ben ik na één dag werken de relaxtheid van de vakantie ook al weer kwijt.

Binnen een week ben ik weer net zo gestresst als voor de vakantie terwijl ik me voorgenomen heb om dat niet te laten gebeuren.

 

Heel raar is dat niet want ik heb mijn agenda propvol gepland en deadline twee weken na de vakantie vastgesteld. Tel daar mijn overvolle mailbox bij op en ik heb het drukker dan voordat ik op vakantie ging.

Het is dus goed om in de eerste weken na mijn vakantie ruimte te houden voor inhaalwerk, zo min mogelijk afspraken en deadline te plannen. En dat geldt ook voor mijn privé agenda. Ik plan daar ook avondjes met niks in om, net zoals op vakantie, te doen waar ik zin in heb. Ik neig er altijd naar om veel afspraken te plannen want ik heb iedereen al zolang niet gezien. Onzin want ik zie wel vaker mensen weken niet. Een lege agenda op mijn werk en thuis helpt om dat relaxte gevoel langer vast te houden.

 

Mijn collega’s en ik spreken af om vaker samen te lunchen. We gaan weg achter de computer en eten samen onze crackers en salades op. We hebben afgesproken om dan zo min mogelijk over werk te praten. Ik was vergeten hoe fijn pauze is! En hoe het mij helpt om daarna met meer focus door te gaan.

Terugkomen van vakantie is nu niet meer zo vervelend. Ik heb met simpele trucjes er voor gezorgd om langer de rust te houden en meer relaxt te beginnen.

Wil jij meer relaxt leven? Download dan mijn gratis eboek met 8 stappen die jou meer rust en vrijheid gaan geven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.