Familieopstelling kan helpend zijn

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 09:10

Vorige week heb ik deelgenomen aan een familieopstelling die begeleid werd door Petra Derks, coach voor mens en organisatie‚Äč. Het is en blijft bijzonder hoe binnen een paar uur ingewikkelde thema's ontrafeld kunnen worden.

Bij een familieopstelling is het doel dat je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraagstuk. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een familie- of organisatiesysteem waar je deel van uit maakt.
Door groepsleden representant te laten zijn voor de betrokken personen uit dat systeem gebeurd er op energieniveau van alles.
Het is moeilijk uit te leggen hoe het precies werkt. Ik weet wel dat het effectief is en inzichten voor de inbrenger van de vraag brengt

Petra is mijn oude onderbuurvrouw. Het was mooi om te zien hoe zij de opstellingen begeleidde. En het was fijn om haar weer te zien en haar deskundigheid te mogen ervaren.

Mocht je een keer zelf een opstellingen willen meemaken? Omdat je een vraag hebt of omdat je een keer de rol van representant te ervaren? Dan raad ik je de workshop van Petra aan.
Kijk maar eens op haar website voor meer informatie: http://www.petraderks.nl/workshops/

#familieopstellingen #nijmegen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.