Is een zes-urige werkdag de oplossing?

Gepubliceerd op 26 juli 2018 om 13:22

Ik ben een groot voorstander van vrijheid in het indelen van je werktijd.  Als ik voor mijzelf spreek dan weet ik dat ik mijn taken naar behoren en op tijd uitvoer. Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Dit komt zeker doordat ik de vrijheid voel om mijn werktijden zo in te plannen dat ze voor mij prettig zijn. Ik start graag vroeg vanuit huis. Dan kan ik na de spits naar school. Ideaal zijn de dagen dat ik thuis kan werken. Dan ben ik productiever dan als ik in de teamkamer op school zit. Er zijn minder afleidingen en prikkels. Maar ook het wandelingetje met het hondje geven vaak een energieboost en leidt tot nieuwe ideeën.

 

Ik dit artikel wordt gesproken over een 6 urige werkdag die vrij in te vullen is. Ik ben van mening dat wij te vaak onze prioriteit bij ons werk leggen en niet bij ons welzijn. Veel uren werken betekend minder vrije tijd en minder tijd voor de privézaken die er ook zijn. Tijdsdruk levert stress op en stress is ongezond. 

Of een 6 urige werkdag de oplossing is weet ik niet maar ik denk zeker dat als iemand vrij is in het indelen van zijn werktijd een betere balans kan vinden tussen werk en privé. Dat zal stress verminderen en productievere werknemers opleveren.

 

In dit artikel van rtl nieuws vind je meer informatie over de voordelen van een zes-urige werkdag. Het inspireerde mij om deze blog te schrijven.

 

Wil je een keer met praten over hou jij werk beleefd en hoe het met jouw productiviteit zit?
Mail me dan via daphne@buroboeg.nl


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.