Zing mee en ervaar minder stress

Gepubliceerd op 2 september 2018 om 13:12

Ik schreef al eerder in een blog dat muziek helpt om stress te verminderen. Erik Schreder heeft er zelfs een boek over geschreven "Singing in the brain".

Ik geniet er van om mee te zingen met de liedjes op de radio. Hoe harder hoe beter! Het geeft me een blij gevoel, ik leef in het moment en mijn gedachten zijn vrij van piekeren.

Schreder legt in zijn boek de link met oxytocine. Oxytocine is een hormoon dat in de hypothalamus aangemaakt wordt. Het is de tegenhanger van cortisol en geeft je een rustig en geborgen gevoel. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Door muziek komt dit vrij. En dat gebeurd helemaal gratis en voor niks. Ideaal! Ik zou zeggen, probeer het zelf.

Een paar persoonlijke favoriete meezingers zijn "Brabant" van Guus Meeuwis, "Tribute" van Tenacious D, "Foolish games" van Jewel en "Barbiegirl" van Aqua. En ja..... Het mogen zeker ook hele foute liedjes zijn!

Heb jij nog een goede tip?

Wil je een keer praten over jouw stress of over waarom je soms het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Neem dan contact met mij op: daphne@buroboeg.nl

 

Wil je vaker tips en tools die jou kunnen helpen om meer grip op jouw leven te krijgen? 
Word dan gratis lid van de "andere BOEG club". Je ontvangt dan tools om zelf aan de slag te gaan en ik deel artikelen en e-books met jou. Daarnaast zal ik regelmatig dingen weggeven, bijvoorbeeld deelname aan een workshop of een online-coachsessie.
Dit alles zal jou helpen om jouw stress te verlagen zodat je zorgeloos en vrij kunt leven.

Ken jij iemand voor wie dit artikel of het lidmaatschap van de "andere BOEG club"ook interessant is?
Deel dan deze link. 

 

Maak er een mooie dag van!

Daphne | Buro BOEG


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.