Chaos was het in haar hoofd. Ze kon niet meer helder denken. Ze durfde me amper aan te kijken en bij mijn vragen raakt ze verward omdat ze niet goed wist wat ze moest antwoorden. Het voelde alsof haar hoofd vol watten zat.
Ik ben gestopt met vragen stellen. Het laatste wat ze nodig had is nog meer onrust in haar hoofd. “Ik stel voor dat je eerst je hoofd gaat opruimen om wat meer rust te voelen, dan komt de rest daarna wel” zeg ik tegen haar.
Ze kijkt in eerste instantie me aan alsof ik gek geworden ben. Het volgende moment zucht ze diep en zegt “Dat lijkt me heerlijk.”
Ik laat eerst tekenen hoe haar hoofd er nu uit ziet. Het is vol, druk en alles zit kris kras door elkaar.
Daarna mag ze symbolen bedenken die voor de thema’s in haar leven staan.
En daarna gaat ze alles wat met dat thema te maken heeft er op en erin zetten.
Als alles een plek heeft gekregen, tekent ze opnieuw haar hoofd. Het ziet er nu veel fijner uit. Leger en rustiger. En zo voelt het ook vertelt ze me. Het voelt nog wat gek, maar wel lekker.
Daarna pakken we de draad weer op en antwoorden komen nu weer vanzelf.
En als de sessie voorbij is check ik nog even hoe het nu met haar hoofd is. “Rustig” is haar antwoord.
Groetjes Daphne