Soms zou ik het wel van de daken willen schreeuwen “๐’๐ญ๐จ๐ฉ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ก๐ž๐ญ ๐ณ๐จ ๐ฆ๐จ๐ž๐ข๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง, kom een paar keer bij mij in de praktijk”. Maar dat doe ik niet! Ik houdt mijn mond.
ย 
Ik hoor bijna dagelijks mensen om mij heen die last hebben van angsten, onzekerheden, twijfels, een vol hoofd of onrust. Ik vind niet dat ik mezelf op moet dringen en benoemen dat ik iets voor ze kan betekenen. Net zoals ik dat al voor vele anderen gedaan heb. Maar soms moet ik echt mijn tong eraf bijten.
ย 
Laatst hoorde ik een kennis vertellen dat ze op haar werk steeds in een soort ๐ฉ๐š๐ง๐ข๐ž๐ค-๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ-๐›๐ฎ๐ข schiet en daardoor niet kan doen wat ze wil doen. Met extra stress al gevolg omdat ze dus niet af krijgt wat ze wil doen. Ze weet dat de druk door haar onzekerheid ontstaat want ze werkt er nog niet zo lang. Ze wil niet steeds hulp vragen. Dat voelt als anderen tot last zijn en ze vindt dat ze het ondertussen zelf moet kunnen.
ย 
Ik hield mijn mond dicht terwijl ik weet dat we met ๐Ÿ“ ๐จ๐Ÿ ๐Ÿ” ๐š๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ž๐ง die onzekerheid de deur uit geschopt hebben, dat haar hoofd weer rustig is waardoor ze haar werk beter kan doen en dat ze meer tevreden is over wie ze is waardoor ze zich relaxter voelt.
ย 
Vorige week hoorde ik iemand anders vertellen dat ze ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ฎ๐ข๐ญ๐ ๐š๐š๐ญ want die drukke groepen vindt ze niks meer. Twee jaar weinig sociale activiteiten maakt dat de drempel te hoog is geworden om er overheen te gaan.
ย 
Ook haar zou ik in ๐Ÿ‘ ๐จ๐Ÿ ๐Ÿ’ ๐š๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ž๐ง kunnen helpen. We neutraliseren haar angstgedachten en hebben eerdere ervaringen die er toe geleidt hebben dat ze zich nu zo voelt opgeruimd. Ze zou daarna weer lekker naar de kroeg kunnen en de zomerfestivals bezoeken.
ย 
En mijn lief is er ook zo รฉรฉn. Hij heeft het druk en merkt dat hij daardoor ๐ฆ๐ข๐ง๐๐ž๐ซ ๐ ๐จ๐ž๐ ๐ค๐š๐ง ๐œ๐จ๐ง๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ž๐ซ๐ž๐ง wat de druk vergroot.
We zouden binnen ๐Ÿ‘๐ŸŽ ๐ฆ๐ข๐ง๐ฎ๐ญ๐ž๐ง zijn hoofd op kunnen ruimen waardoor hij weer overzicht heeft en dus productiever is.
ย 
Ik zou zo graag deze mensen willen helpen. En alle andere mensen die momenteel belemmert worden door angst en stress. Die dus niet happy zijn en op hun tenen lopen. Geen idee hoe ik deze mensen kan bereiken. ๐‡๐ž๐› ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ž๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฉ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฆ๐ข๐ฃ?
ย 
Groetjes Daphne
ย 
ย 
#rustinjehoofd #stress #burnout #angst #paniek #onrust