Als je midden in een storm zit dan ben je vooral bezig met bedenken hoe snel je en met zo min mogelijk kleerscheuren er weer uit komt. Dat maakt dat je hyperalert bent en misschien wel met oplossingen komt waarvan je nooit gedacht had dat je ze kon uitvoeren of bedenken.

In ons leven komen we allemaal wel een keer in een storm terecht. Dat is wat ons leven ons brengt en daar heb je geen invloed op. Waar je wel invloed op hebt is hoe je er mee omgaat. Ga je afwachten totdat hij voorbij gaat? Of voel jij je slachtoffer van de storm? Dat duurt hij lang en is hij heftig. Ga jij op zoek naar oplossingen en blijf je positief naar het leven kijken, dan is hij makkelijker te verdragen.

Dit klinkt misschien makkelijker dan dat het is. Toch valt dat wel mee. Met kleine veranderingen kun jij je al anders gaan voelen en gedragen.

Let maar eens op je woordkeuze. Zeg jij vaak woorden als: misschien, proberen, hopelijk lukt het, als maar niet, nooit, twijfel, zwaar, moeilijk enz. Dan leg je (onbewust) de focus op wat er (nog) niet is of wat je wilt vermijden. Tja, en alles wat je aandacht geeft groeit. Dus het gaat dan automatisch zwaar en moeilijk worden.

Door bewust te worden van je woordkeuze kan je invloed uitoefenen. Gebruik woorden als: doen, kunnen, vertrouwen, optimistisch, accepteren, vooruit, makkelijk, eenvoudig, goed enz. Je zult merken dat je gedachten en gevoel positiever worden. Je creëert een gevoel van vertrouwen en optimisme. Dat helpt om veerkrachtig op het leven te reageren. En dus flexibel te reageren op een storm waardoor hij beter te hanteren is.

Het kan helpen om hulpzinnen op te schrijven. Door die hardop te zeggen wen je aan het gebruiken van andere woorden. Ik heb 50 affirmaties verzameld in een gratis ebook. Affirmaties zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt. Het is een manier om je gedachten, je zelfbeeld , gezondheid en je zelfvertrouwen positief te beïnvloeden.

Mijn ebook kan je helpen om te wennen aan andere woorden en deze ook meer te gaan toepassen. Je kunt het gratis ebook hier aanvragen. Je ontvang ze dan in je mail.

Groeten Daphne