“Ik weet niet hoe het doet maar het helpt wel.” Ik hoor dat regelmatig van cliënten. Ze komen vaak met een vol hoofd en een onrustig gevoel bij mij de praktijk binnen. Al na een paar afspraken voelen ze meer rust en merken dat de chaos in hun hoofd minder chaotisch aan het worden is.

 

Het is niet dat ik een soort trucje ken waarmee ik dit bij hen voor elkaar krijg. Dat zou wel handig zijn. Wat ik wel doe is de warboel aan gedachten en gevoelens te helpen ontrafelen. Beetje bij beetje trekken we de draadjes die als een kluwen in hun hoofd zit uit elkaar en rollen ze netjes op. Ze krijgen of een plekje in hun hoofd of ze gooien ze weg. Sommige draadjes zijn heel snel ontrafelt en bij andere duurt het wat langer. Maar dat proces alleen al voelt als verlichting. Ze voelen meer grip krijgen en meer rust ontstaan.

 

Ik ben zelf ook vaak verbaasd hoe snel het gaat. Als we een afspraak starten dan weet ik ook niet hoe deze gaat lopen. Dat wat mijn cliënten vertellen geeft mij de input om op te gaan ruimen. Juist omdat ik niet in hun hoofd kan kijken, kan ik sneller verbindingen ontdekken en knoopjes herkennen. Het echte ontrafelen doen ze zelf. Dat vind ik ook belangrijk. Ik wil dat mijn cliënten uiteindelijk zonder mij hun leven kunnen leiden. Dus ze zullen zelf moeten ontdekken hoe het in hun hoofd werkt om op tijd zaken te herkennen en in te grijpen. Daarom hou ik zo van de combinatie van coaching en EFT*. Mijn cliënten leren zichzelf beter kennen en ontdekken hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun leven. Ik help ze om hun emoties en lichaam tot rust te laten komen, om opgedane negatieve ervaringen los te laten en om nieuwe verbindingen in hun hoofd te maken waardoor de oude ze niet meer tot last zijn. En dat het werk blijkt wel uit de opmerkingen die ik terug krijg:

“Ik voel me geen kind meer die afhankelijk is van wat anderen voor haar bepalen. Ik kies op een sociale manier voor mezelf en dat geeft zovele rust en plezier.”

“De laatste weken merk ik dat ik niet meer over alles na hoef te denken. Wat ik wel altijd deed omdat ik dacht dat ik dan de controle over mijn leven en werk had.”

“Door dat ik bij jou ben gaan delen wat er in mijn hoofd omging ben ik ook opener geworden naar mijn collega’s en leidinggevende. Ik krijg hulp van alle kanten en dat voelt zo fijn.”

 

Wil je ook eens van gedachten wisselen om zo je hoofd en lijf wat rustiger te krijgen? Stuur met een berichtje dan maken we online kennis.

 

Groetjes Daphne

 

*EFT = Emotional Freedom Techniques, ook wel tappingtherapie genoemd. Je brengt met deze techniek je stresscentrum tot rust, ruimte belemmerende overtuigingen op en neutraliseert onprettige herinneringen die je gedrag en leven beïnvloeden. Je leert zelf de techniek zodat je hem ook thuis kunt toepassen.