Soms lees je iets waar je bij ieder woord enthousiast wordt. Dat had ik met het artikel dat op de website van Eva Jinek staat. In dit artikel wordt vanuit verschillende professionals uitgelegd dat alles wat we meemaken in ons lichaam opgeslagen wordt. Die opgeslagen dingen kun je niet met woorden wegehalen. Je lijf moet het gaan loslaten. De professionals in dit artikel hebben daar hun eigen expertise in en leggen uit wat de meerwaarde is van lichaamsgericht werken in plaats van alleen maar cognitief werken.

Ik gebruik een andere methode die prima in dit rijtje past, namelijk EFT (Emotional Freedom Techniques) in combinatie met Matrix Reïmprinting. Een deel van deze techniek is gericht op het in beweging brengen van vastzittende energie. Met het tappen/ kloppen breng je energie in beweging en tegelijkertijd neutraliseer je de emoties die er bij horen. Een win win situatie.
Als derde oefen je invloed uit op het stresscentrum van je brein en als vierde ontdek je wat jou blokkeert in jouw welzijn waardoor je er anders mee om kunt gaan.
Je hoeft dus geen lange therapietrajecten te ondergaan om oude gebeurtenissen volledig los te kunnen laten. Vaak zijn het gebeurtenissen waar je je niet meer bewust van was maar die wel blokkades in vrij en relaxt leven veroorzaken. Maar omdat je er niet met woorden komt, weet je ze niet terug te vinden.
Er zijn al veel onderzoeken gedaan bij mensen met posttraumatische stressstoornis, zij hadden met EFT in hun behandelplan minder dan de helft aan sessies nodig dan behandelplannen zonder EFT.
Het fijne van EFT is dat je de techniek ook thuis kunt toepassen op het moment dat je last hebt van emoties of beperkende gedachten. Dus oude en nieuwe ervaringen kun je weg laten glijden.
Je krijgt steeds meer grip op je voelen, denken en doen. En ik kan te vertellen dat je leven daardoor zoveel fijner wordt.

Wil je eens van gedachten wisselen over wat EFT is. Stuur me een berichtje dan plannen we een online afspraak in. Ik wil deze effectieve methode graag onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen. Dus nieuwsgierigheid wordt gewaardeerd.

 

Groetjes Daphne