Nou ja zeg, ik wist niet dat dit nog speelde?” Een zin die ik in verschillende vormen vaak langs hoor komen. Het zijn herinneringen die ergens achter in hun hoofd verstopt zitten maar die er wel voor zorgen dat ze nu niet lekker in hun vel zitten.

 

Alles wat we meemaken wordt in ons geheugen (en lijf) opgeslagen. Sommige herinneringen zijn duidelijk aanwezig en de meeste liggen ergens weg te stoffen in een hoekje van ons brein of op een plekje in ons lijf. We zijn ons helemaal niet bewust dat ze er nog gewoon zijn. Prima want we kunnen niet non-stop in het verleden leven. Alleen is het niet meer fijn als die herinneringen je onbewust in het hier en nu tot last zijn.

 

Bij mijn sessies ruimen we de rommel en rotzooi op die jou belemmeren om fijn en vrij te leven. Het is een soort grote schoonmaak. Je hoofd en je lijf worden daardoor leger en rustiger. Overtuigingen die extra stress opleveren gooien we de deur uit.

 

Tijdens die schoonmaak komen we dus ook bij herinneringen waar je je helemaal niet meer bewust van was maar die stiekem wel je handelen in het hier en nu beïnvloeden. Die herinneringen herkaderen we zodat je niet meer tot last zijn en je dus in je handelen en gedachten vrijer wordt.

 

Misschien ken je het lekkere gevoel dat je na het opruimen van je kledingkast hebt? Alsof er extra ballast weg is. Zo voel je je na een traject bij mij ook. Je hebt je ontdaan alle tot last zijn gedachten, gevoelens en herinneringen zodat je echt de focus kunt leggen op wat er echt toe doet. Je zal je daardoor vrolijker en ontspannen voelen. En je snapt beter waar bepaalde gevoelens en gedrag vandaan komen zodat je in eens vrijheid krijgt om anders te gaan handelen.

 

Ben jij ook toe aan een grote schoonmaak van je hoofd zodat je weer vanuit rust en overzicht je leven kan leiden? Dat je weer de controle voelt over je emoties en gedachten?

Laten we een half uurtje online onderzoeken of ik de juiste persoon ben die jou daarbij kan helpen.

 

Groeten Daphne