Het is altijd dubbel om een traject af te sluiten. Het fijne is dat het met iemand zo goed gaat dat zij mij niet meer nodig heeft. Yes! Het jammere is dat mijn cliënten altijd zulke leuke vrouwen zijn dat ik het spijtig vind dat ik ze niet af en toe meer zie!

 

Veel vrouwen komen bij mij als ze er flink doorheen zitten. Ze zijn de grip op zichzelf en hun leven kwijt. Ze weten dat er iets moet gaan gebeuren omdat ze anders omvallen.
De meeste van deze vrouwen hebben in het verleden al eens contact gehad met een psycholoog, coach of ander hulpverlener. Dat heeft ze toen goed geholpen.

Helaas lukt het niet meer om het geleerde nu toe te passen of ze merken dat er iets anders is gaan spelen. Hoe goed ze er ook op reflecteren en het onderzoeken, hoe minder grip ze voelen en hoe meer ze overgeleverd lijken aan hun emoties en stress die ze voelen.

Het is niet vreemd dat je na een paar jaar weer eens opnieuw naar iemand gaat die even met je meekijkt hoe je leven nu eruit ziet. Want je verandert gedurende de jaren als persoon maar ook de situatie om je heen is niet meer identiek. Er spelen andere dingen waar je mogelijk nog niet eerder mee te maken hebt gehad. En je bent natuurlijk wat ouder geworden wat ook weer andere vragen met zich meebrengt.

Ik merk dat mijn cliënten vaak al flink wat maanden zelf op zoek zijn naar de antwoorden die ze nodig hebben om weer die blije stabiele vrouw te worden. Ze zijn vaak goed met hun hoofd en kunnen prima analyseren en beredeneren. Dat waar ze naar op zoek zijn zit vaak op een andere plek in hun lichaam. Met hun hoofd komen ze daar niet bij. Dat weten ze best en dat geven ze ook bij de kennismaking vaak al aan. Ze zijn op zoek naar een coach die iets anders doet dan alleen maar praten, die helpt om bij dat stukje van zichzelf te komen wat ergens al jaren zit verstopt en waar ze zelf maar niet bij kunnen komen.

Ik hou van deze vrouwen. Het zijn vrouwen die stoer genoeg zijn om echt zichzelf aan te kijken en bereidt zijn om dingen anders te gaan doen. Hoe eng en lastig dat ook is. Ze zijn doortastend en willen liever vandaag dan morgen helder hebben wat ze blokkeert om echt te leven zoals ze willen leven. Ze zitten dus niet op lange trajecten te wachten en kiezen er daarom voor om de combinatie van coachen en EFT* in te zetten.

Tja en deze leuke vrouwen ga ik dus niet meer zien als ze hun antwoorden hebben gevonden. Als ze begrijpen waarom ze de neiging hebben om zichzelf in drukke tijden kwijt te raken en de overtuigingen die daarbij horen hebben losgelaten.

Vorige week heb ik weer van 2 krachtige dames afscheid genomen. Één van de dames zei zo mooi “ik heb een transformatie van binnen doorgemaakt.”

 

Wil jij ook eens onderzoeken of mijn manier van werken past bij waar jij nu tegen aanloopt?
Laat hier een berichtje achter dan plannen we een online moment om samen van gedachten te wisselen. Natuurlijk gratis want ik begrijp goed dat je eerst wilt wel weten waar of ik wel echt de juiste persoon ben.

Groetjes Daphne

 

* EFT = Emotional Freedom Techniques, een evidence based methode waarmee je stress, angst, trauma’s en overtuigingen kunt verminderen. Het is een techniek waar je direct je stresscentrum mee tot rust brengt waardoor je sneller bij je antwoorden kunt komen. De mist in je hoofd wordt er meer opgelost.