Al weken had ik pijn. Ik kon steeds minder goed eten waardoor ik steeds creatiever met de maaltijden om moest gaan. Toen ik na mijn avondeten naar boven liep om de 3e paracetamol van die dag te slikken was het ineens genoeg. Dit wilde ik niet meer!
De volgende ochtend belde ik naar fysiotherapie-praktijk. De kaak-specialist was op vakantie en ik kon er pas over 2 weken terecht. Een klein zuur appeltje (die ik toch niet op kon eten want dat zou teveel pijn doen wink) maar ik wist wel dat het einde inzicht zou zijn.

Na 2 weken liep ik covid-proof de praktijk binnen. Ik voelde onrustig en zenuwachtig. Zou ze me echt wel kunnen helpen? En wanneer zou ik minder pijn hebben? Dit was een andere fysiotherapeut dan de vorige, is ze wel aardig? Mijn hoofd maakte overuren en ergens had ik een beetje spijt dat ik was gegaan. Want hou pijnlijk zou het zijn als bleek dat er niks aan te doen zou zijn?

De afspraak verliep super. De fysiotherapeute was aardig, dacht meteen met mij mee en stelde een behandelplan voor. We maakte een afspraak voor volgende week en ik voelde me opgelucht en blij.

Ik weet dat voor mijn cliënten het net zo spannend is om met mij een afspraak te maken en om voor het eerst elkaar te ontmoeten. De stap om toe te geven dat het nu echt genoeg is al groots en dan weet je ook nog niet wie die coach precies is en of ze wel echt kan helpen. Als iemand contact met mij legt dan hou ik dit altijd in mijn achterhoofd en is het mijn doel om iemand zo snel mogelijk op zijn gemak te laten voelen.
Dat is één van de redenen waarom ik altijd een kennismakingsgesprek plan. Ik probeer binnen één week met iemand een online afspraak te plannen zodat iemand mij leert kennen en we samen kunnen onderzoeken of ik echt wel de professional ben die ze zoekt.

Tijdens de eerste sessie is er ook tijd en aandacht voor alle gedachten en gevoelens die door iemands hoofd gaan. Ik weet zelf dat het fijn is om eerst die even een plekje te geven anders zodat ik me echt kan focussen.

 

Tussendoor en aan het eind van de sessie vraag ik altijd hoe het was. Iedereen geeft dat ze zich op hun gemak voelen en dat er iets positiefs is gebeurd. Daar ben ik zo blij mee!  Pas als iemand zich veilig en ontspannen voelt kan iemand echt vertellen wat haar bezig houdt. Dat helpt om sneller weer haar oude ik te worden en weer met meer rust en plezier te leven en werken.
Omdat ik zelf heel goed weet hoe spannend het is om met iemand in zee te gaan ben ik extra zorgvuldig naar mijn cliënten en ben ik trots op ze dat ze ondanks al die gevoelens toch de stap zetten om te komen.

 

Herken je jezelf in dit gevoel en is dat misschien de reden waarom je nog niet met mij contact hebt gelegd? Zullen we dan samen een half uurtje kletsen en kennismaken? Dan kunnen we na dit gesprek kijken of het de moeite waard is om vaker met mij af te spreken. Je bent tot niks verplicht. Ik vind het al fijn om een half uurtje met je mee te denken en zal het niet nalaten om je wat tips mee te geven. 

Daphne | Buro BOEG