Al de hele ochtend voel ik me onrustig. Ik baal van mezelf en vind mezelf maar een lui ding. 
Waarom kan ik niet zoals normale mensen de kerstvakantie gebruiken om eindelijk de zolder op te ruimen of wat kasten uit te spitten? Dit is toch het moment om eens de bezem door alles te halen?

Nou niet dus! Ik doe dat niet. Ik vind het stom werk en stel dat al 2 jaar uit. De zolder is een soort opslagplaats voor dozen, rommeltjes en kampeerspullen geworden. Dat klinkt misschien normaal maar geloof me, in ons geval is het een soort ontplofte bende waar 2 wasrekken tussen staan.

Al 2 jaar vind ik dat ik de zolder eens goed moet opruimen en al het ongebruikte en sentimentele gedoe weg gooien. Het drukt stiekem bijna dagelijks op me. En toch doe ik het niet. Zelfs nu niet, terwijl ik toch vrij ben.

Die onrust, dat schuldgevoel, dat negatieve beeld over mezelf helpt niet om van deze vrije dag te genieten. Dus zit ik mezelf in de weg wat ik afreageer op de hond (ach gossie), op het toetsenbord en de spullen die de vaatwasser ingaan.

Nu is het zover dat ik er zelfs een blog over schrijf. Jep, zelfs jou val ik er mee lastig! En daarmee is het moment aangebroken dat het klaar is!

Daphne, maak een keuze. Of je gaat iets opruimen of je doet het niet maar hou op met dit halfbakken gedoe!

 

Door het maken van een keuze kom ik los van dat onrustige gevoel. Ik hoef namelijk niet meer bezig te zijn met 2 gedachten. Ik zorg voor duidelijkheid. Het enige wat ik dan nog hoef te doen doen is me op gekozen optie te focussen. Dat geeft vrijheid. 

 

Wil je eens over jouw onrustige gevoel kletsen zodat je ook weer wat relaxter en blijer gaat voelen? Lijkt mij fijn om dit met je te doen