Dat in slaap vallen lukt haar vaak wel. Dan wordt ze wakker omdat ze moet plassen en dan begint de ellende. Haar hoofd staat aan en echt alles passeert de revue!
Het gesprek met een collega waar ze niet helemaal tevreden over is.
Haar reactie op een kind die zijn zin wilde hebben.
De lange lijst met emails waar echt een aantal hele belangrijke tussen zitten en die ze maar steeds vooruitschuift.
Kerst, want hoe moet dat nu met de maatregelingen?
Haar partner (die wel lekker ligt te slapen) die het de laatste tijd niet snel goed doet bij haar.
Een afspraak waar ze aan moet geven dat er iets gaat veranderen.
En ga zo maar door….

Aan alles wat ze denkt kleeft een naar gevoel over zichzelf. Heeft zij het wel goed gedaan? Wat had ze anders kunnen doen? Wordt iemand niet boos of ontevreden? Is ze iets vergeten? Haar hoofd heeft zoveel gedachten te verwerken dat slapen er echt niet in zit.

Samen lopen we zo’n nacht door en ontdekken dat ze het gevoel heeft dat ze het nergens echt helemaal goed doet. Zowel op haar werk als thuis. Ze heeft het gevoel dat ze niet de vrouw, moeder, collega, vriendin en begeleider is die ze zou willen zijn. Dat ze dus mensen teleurstelt en te kort doet. “Is dat ook wat anderen van jou vinden?” vraag ik haar. Het is stil en het kwartje is gevallen.

 

Vaak zijn we super streng voor onszelf. Zeggen tegen anderen dat ze de lat niet zo hoog moeten leggen en dat goed echt goed is. Maar voor onszelf leggen we de lat zo hoog dat hij zelfs met een keukentrap niet behalen is. En vinden we goed maar matig. We meten met verschillende maten en vinden dat nog normaal ook. Vaak is de achterliggende gedachten dat we bang zijn dat mensen ook niet leuk meer vinden. Maar ben eens eerlijk…. hoe vaak vind jij iemand echt niet meer leuk omdat hij iets minder goed gedaan heeft? Of iets vergeten is? Of niet meteen geregeld heeft? 

 

Wil je eens kletsen over jouw nachtelijke piekermomenten? Of over jouw eigen lat?
Dat kan natuurlijk altijd! Vrijblijvend en lekker informeel.

 

Groeten Daphne