Ik schreef al eerder in een blog dat muziek helpt om stress te verminderen. Erik Schreder heeft er zelfs een boek over geschreven “Singing in the brain”.

Ik geniet er van om mee te zingen met de liedjes op de radio. Hoe harder hoe beter! Het geeft me een blij gevoel, ik leef in het moment en mijn gedachten zijn vrij van piekeren.

Schreder legt in zijn boek de link met oxytocine. Oxytocine is een hormoon dat in de hypothalamus aangemaakt wordt. Het is de tegenhanger van cortisol en geeft je een rustig en geborgen gevoel. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Een paar persoonlijke favoriete meezingers zijn “Brabant” van Guus Meeuwis, “Tribute” van Tenacious D, “Foolish games” van Jewel en “Barbiegirl” van Aqua. En ja….. Het mogen zeker ook hele foute liedjes zijn!

Heb jij nog een goede tip?

Wil je een keer praten over jouw stress of over waarom je soms het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Neem dan contact met mij op: daphne@buroboeg.nl